Scrutiny Of The Reptile nytolkar Sisterhoods/The Sisters of Mercys “Colours”

1986 ägnade sig The Sisters of Mercys lika excentriske som geniale frontman Andrew Eldritch åt sidoprojektet Sisterhood, som byggde på syntar och trummaskiner, av juridiska skäl baserades på gästvokalister och av Eldritch beskrivits som ”a techno record – or what I thought to be techno at the time.”

På Sisterhoods enda EP, Gift, (titeln ska, enligt Eldritch, läsas på tyska snarare än engelska) hittar vi den mörkt atmosfäriska låten ”Colours”, som senare återanvändes till Sisters of Mercy-maxin This Corrosion.  

Denna mäktiga låt har nu nytolkats av det hemlighetsfulla projektet Scrutiny Of The Reptile från Sydaustralien.

Låt er sväva bort i ett mörkt och psykedeliskt musikaliskt landskap: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Silhouettes & Statues: A Gothic Revolution 1978-1986

Silhouettes & Statues: A Gothic Revolution 1978-1986

Edward Ka-Spel från The Legendary Pink Dots berättade för Zero om sin medverkan på Cherry Reds nya 5CD-box om gothens ursprung.