The Neu Detroit Projects –  Silver Gelatin

Betyg - 3

3

Primitivt punkiga låtar som borde fått förbli en demo.

User Rating: Be the first one !

Skivbolag: Rhythm Ace RecordingsThe Neu Detroit Projects består av Ken Andersson (gitarr, sång, analog trummaskin) och Johan Svahn (trummor). Silver Gelatin är inspelad på en portastudio från 80-talet och det hela låter väldigt DIY: punkigt, avskalat och primitivt.

Okay, jag fattar inte kopplingen med att ge ut en fotobok med bilder av uppstoppade djur och en cd-skiva med väldigt primitiva låtar och ljudbild. Men boken innehåller förutom de svartvita djurbilderna – tagna av Ken Andersson – några blanka sidor, lite grundläggande information om vilka som spelar på skivan, foton på musikanterna, när och var skivan skapades (herrarna spelade in musiken i juli 2021 under endast fyra dagar) samt låttitlar och inte så mycket mer. På sista sidan hittar man dock en liten plastficka och i den sitter cd-skivan. Udda? Absolut. Konstnärligt? Nja. Kommersiellt? Definitivt inte. Minnesvärt? Kanske, men inte särskilt troligt. Jag har inga som helst problem med simpla och enkla låtar – Suicide var geniala och Ramones värda all framgång de någonsin fick – men skillnaden mellan dessa två amerikanska band och svenska The Neu Detroit Projects är att det svänger om de förstnämnda, de hade bra låtar, enkel men tilltalande sång och förmåga att engagera mig som lyssnare. The Neu Detroit Projects kan komma i närheten ibland, men mestadels låter det de gör bara trist och fantasilöst. Silver Gelatin är som en demo med inspelade idéer snarare än färdiga låtar och om jag hade varit Ken Andersson och skrivit det här materialet skulle jag först ha utvecklat det, sedan skaffat ett kompband som får skiten att svänga, för att slutligen spela in och ge ut det på cd, analogt eller ej.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …