Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan har även hyllats av stora musiksajter som Pitchfork och Stereogum. De har dessutom gjort bejublade spelningar på såväl Pustervik som Debaser och flertalet scener runt om i Europa.

Deras nya singel, “Rain To You”, leder så smått tankarna till både Siouxsie and the Banshees och Lush. 

Bra grejer som skapar förväntan inför det kommande albumet, STAB!, som släpps i april och kombinerar influenser från både postpunk, krautrock och psykedelisk pop. 

Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Sweet Kill – “Forbidden”

Nu över till den Los Angeles-baserade multiinstrumentalisten Pete Mills, som under namnet The Sweet Kill …