SCALA och Vogon Poetry samarbetar på “Hope of Heading Home”

Å ena sidan den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA, alias Peter Johansson och Helena Wigeborn, som nått framgångar med sina nittiotalsdoftande syntetiska melodislingor. 

Å andra sidan den göteborgsbaserade elektropoptrion Vogon Poetry, som gjort sig ett namn med sina energiska livespelningar. 

Nu samarbetar de på låten “Hope of Heading Home”.

Hur kommer detta sig? Jo, efter ett givande utbyte av remixer bestämde sig de båda banden för att skapa något tillsammans från grunden. Peter Johansson berättar:
– Jag har gjort lite remixer på Vogon Poetry tidigare och vet att de, liksom jag, är ganska öppensinniga musikaliskt. Så ut det perspektivet var det ju egentligen ett drömsamarbete, där vi båda förutsättningslöst, utan ramar och regler, kunde jobba och se var vi landade. Initialt var tanken att vi bara skulle göra en låt, men det var så jäkla kul att vi gjorde en hel EP istället. Vad som är annorlunda jämfört med att skriva själv är att vi diskuterade tanken med låten, textens innehåll och vilken ”vibe” vi ville ha. Först när vi var klara i ”teorin” började vi skriva och producera.

En EP, där både John Andersson och Helena Wigeborn kommer att stå bakom mikrofonen, är alltså på gång. Som smakprov här “Hope of Heading Home”.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ankomst: tillbaka med ny singel och SCALA-remix

Den elektriska popduon Ankomst, alias Mikael och Jenny från Göteborg, har sedan sitt debutalbum för …