Wednesday , February 28 2024

Safari Season – Forevermoor

Betyg - 8

8

Färgrik flower power-pop med psykedeliskt infriade 60-talslöften.

User Rating: Be the first one !
Safari Season - Forevermoor
Skivbolag: Paraply Records/ Border

Lars Ryen, Anders Lindgren och Daniel Gullö har gjort en mysig popplatta tillsammans. Den heter Forevermoor och låter småpsykedeliskt 60-talsretro med fina melodier, refränger och sång. Safari Season heter bandet, lägg det på minnet.

Av någon märklig anledning är inspelningsnivån väldigt låg på Forevermoor, så man får dra upp volymen rätt mycket för att den ska nå samma nivå som de flesta andra cd-plattor. När man väl har gjort det får man ett gäng små söta ljudkarameller i present och dessa får tankarna att färdas i Beach Boys riktning, utan att låta som Beach Boys-kopior alls, om ni förstår? Inledningslåten ”Running free” är samma som avslutningslåten ”Running free”, bara det att den sistnämnda är en singelversion, alltså en förkortad variant. Däremellan flödar nio spår av värmande solskens- och sommarpop, ibland avslappnad och supervacker som i ”Peaceful”, ibland vemodigt vacker som i ”Fineshade woods” och ibland mer ösig och levnadsglad som i ”Darkness queen” och ”A new future”. Många gånger finner man samtliga dessa känslor i en och samma låt. Jag tror att det är den förmågan som gör att Safari Seasons musik står pall för så långvarig och intensiv lyssning. Man tröttnar inte på att höra de här låtarna. Jag har lyssnat väldigt många gånger på Forevermoor under en längre tid och hittar fortfarande ingredienser som känns nya och ohörda. Det är ännu en av det här albumets främsta styrkor. En annan är Lars Ryens tonsäkra och snygga sång. En tredje är alla gästmusikanter och bakgrundssångares behjälpliga kompetenser. Bara stråkarna, arrade av Lars Borgström, i ”Peaceful” och ”Listen To the Wind” ger ju låtarna skjuts ut i rymden. Grymt fin platta för oss som gillar vad ”långhårigt drägg” med smak för hasch och LSD påbörjade ”back in the days” och som vissa fortfarande fortsätter att utveckla på skiva!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …