Wednesday , July 17 2024

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och elektroniskt pop-anthem.

“City of Light” är en utveckling av Unify Separates ljudvärld som de med hög ambition skapade på sitt andra album “Music Since Tomorrow” som släpptes förra året. Låten är ett tecken på duons fortsatta kreativa dynamik som kommer ligga som grund för deras fortsatta arbete på ett efterlängtat tredje album.

— Jag var med om en allvarlig bilolycka 1993 då jag och några vänner skulle åka upp till Stockholm för att se Depeche Mode (Devotional Tour – reds anm). Plötsligt tappade föraren kontrollen över bilen och vi kör av vägen, voltar och hamnar slutligen i diket. Vi hade änglavakt och ingen skadades allvarligt men olyckan har etsat sig fast i minnet. Vid olyckstillfället var det ingen av oss som sa ett ljud, utan vi verkade acceptera vårt öde i det öronbedövande ljudet av metall mot asfalt. Jag tappade medvetandet i ett par minuter och när jag vaknde till var människor redan framme med filtar och ambulans på väg. Jag har sedan dess ställt mig själv frågan: Tog allt egentligen slut där? Är allt sedan dess bara en illusion eller simulering av vad som hade kunnat blivit? Händelsen har påverkat mig stort och har inspirerat till “City of Light”, berättar bandet keyboardist Leo.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …