David Josephson – “Misslyckandets estetik (Diamond Heist Remix)”

David Josephson, bekant från ambitiösa Nervous City, Nervous Self, brukar referera till Leonard Cohen och bjuda på mörk melankoli. 

Även på sin nya singel, ”Misslyckandets estetik (Diamond Heist Remix)”, ägnar sig Josephson åt vemod, men denna gång toppat med drivande syntljud och dansvänliga beats. Resultatet leder så smått tankarna till ett inte helt okänt band från Basildon. 

David Josephson menar att ”Misslyckandets estetik” är soundtracket till ett mänskligt förfall och att låten möjligen kan fungera som en inverterad självhjälpsbok. Den instruerar hur man inte ska bete sig i, och med, livet. Misslyckandets estetik är också den slutgiltiga rapporten från, och om, den nästintill sönderberättade staden Berlin. För precis som det finns ett himmelskt och ett jordiskt Jerusalem, så finns det två Berlin. Men det himmelska Berlin ligger på jorden.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ny stark singel från Gareth Jones band, Of Love and Lust (OLAL)

Stjärnproducenten Gareth Jones har jobbat med många stora namn, som Depeche Mode, Erasure, Interpol, Nick …