Thursday , February 29 2024

Sad Devotion – samarbetar med Azure Blue på maxisingeldebuten

Bakom namnet Sad Devotion hittar vi ingen mindre än Mr Synth.nu, Gustaf Hull. 

Han har tidigare nått vissa framgångar med projektet, vilka kulminerade 2010 i ett bidrag på ett hyllningsalbum till kultbandet Page.

Sad Devotion gör nu sin officiella skivdebut med en maxisingel, som är ett samarbete med Azure Blue, alias Tobias Isaksson, som kallats ”Sweden’s gentle new wave king”.

På maxisingeln hittar vi både popdängan ”Where Are You”, den mer komplexa ”First Kiss” och en förlängd mix av Azure Blue, till bredden fylld av hans blandning av Eric Serras Det Stora Blå och Vangelis Blue Runner-soundtrack.

Gustaf Hull berättar om projektet och kollaborationen:
– Sad Devotion handlar om ångesten som möter dig i vardagen. Att behöva avliva sin hund, att finna ro i ett långt äktenskap eller att drabbas av en plötslig känsla av utanförskap i mataffären. Vad gäller musiken gör jag allt för att hitta en nerv och frammana filmiska bilder. ”Where Are You” är en av Sad Devotions första låtar som Tobias, genom sin medverkan, gett en ny skepnad.

Tobias kompletterar: 
– Jag satt i bilen när jag lyssnade på ”Where Are You” för första gången och kände direkt ”att det här måste jag ge ut”. När låten skulle finslipas blev det naturligt att jag fick jobbet som producent. Att producera en väns musik kan vara känsligt, men det har varit en fröjd att skicka nya versioner till Gustaf, eftersom han verkligen uppskattat mina idéer. På titelspåret gästar jag på kör, så det är en feature, och på ”First Kiss” ville jag maxa till en mer bombastisk stegringslåt och Gurra var peppad, så den möblerades om med extra trummor. Jag valde sedan att göra en förlängd remix på titelspåret i Shep Pettibone-anda för att ytterligare sparka in den öppna åttiotalsdörren.

Nog låter det intressant? Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Subkultfestivalen

Subkultfestivalen 2023 – Nedräkning 3, 2, 1…

Ni minns hur det var när man var liten och gick och längtade efter att …