Hatif – tillbaka med EP:n “Silent Elevators”

Den elektroniska Stockholmsduon Hatif, med Markus Majdalani och Johan Eckerström bakom maskinerna, fortsätter bjuda på en intressant mix av Front 242-inspirerade syntljud, orientaliska harmonier och tunga postpunkstrummor.

Deras nya EP, Silent Elevators, som släpps via Town And Towers Records, beskrivs som ”en motorväg av bultande och ylande syntar kring ett tema om att gå vilse i en främmande miljö” och är inspirerad av bland andra Joy Division och Gesaffelstein.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Operating Tracks omtolkar mörka Springsteenlåtar

1982 släppte Bruce Springsteen sitt klassiska album Nebraska. Låtarna var ursprungligen inspelade som demolåtar till …