Wednesday , July 17 2024

Combi Cats – “Satanas Mendax”

Vill ni se årets bästa Halloweenvideo och på köpet höra en bra låt? 

Okej, kolla då upp ”Satanas Mendax” med den halländska artpopduon Combi Cats.

Låten skrevs ursprungligen till Jenny Larssons dansföreställning Big Bang, som hade premiär på Kungsbacka Teater i våras. I föreställningen deltog Combi Cats, alias Kordian och Diana Rönnberg, tillsammans med tre dansare. 

Combi Cats skrev musiken till hela föreställningen och sedan föddes en idé om att spela in en musikvideo till ”Satanas Mendax”, men ge den ett nytt, eget liv, lösryckt ur föreställningens narrativ.

Låtens handling kretsar kring en kärlekshistoria mellan en tjej och Djävulen, där Satan lovar att älska och vara trogen, men föga förvånande går det inte att lita på hans ord.

I videon vill Combi Cats skapa en balans mellan humor och allvar. Estetiken är influerad av såväl svartvita stumfilmer som sjuttiotalet och innehåller fantasypopdrottningen Josefin Berger i en av rollerna.

Om ni är nyfikna på Combi Cats, så kolla upp deras album nedan:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …