Foto: Johan Arenbo

Train To Spain – ny singel och livevideo: “My Spirit Is Free”

Vad vore en oktoberfredag utan en ny singel från Train To Spain? Förmodligen mycket gråare och regnigare… 

Den nya låten heter “My Spirit Is Free” och duons sångerska och textförfattare, Helena Wigeborn, beskriver den så här:
– “My Spirit Is Free” handlar om att finna möjligheterna bortom alla hinder. Plötsligt se din potential och innersta kärna, vad du är bra på och vad du är här på jorden för. Ja, det finns definitivt en lite andlig touch och de här texterna betyder mycket för mig. Jag använder dem själv under dagar då jag behöver lyftas och motiveras.

Kompositören och keyboardisten Jonas Rasmusson tillägger:
– Jag brukar strö över mina låtar med lager av melodier och loopar. Men den här gången skalade jag bort allt, höll det lågmält, melankoliskt och fokuserade på vackra harmonier.

Värt att notera är att singelsläppet även innehåller en remix av skicklige Frans Janousek, som tidigare stöpt om låtar med bland andra Ariana Grande, Roxette, Christina Aguilera, Bruno Mars, Body Without Organs och E-Type:
– Det är en ära att få jobba med Train To Spain! Jag lyssnade på “My Spirit Is Free” många gånger, fick ett par idéer och började sedan bygga min version runt Helenas fina acapellasång. Jag ville göra en vacker och vemodig remake och samtidigt lägga till en hel del adrenalin. Lyssnaren ska bli berörd och ett gott tecken är att jag själv får gåshud av remaken, vilket skedde den här gången, berättar han. 

Låten är skriven tillsammans med producenten Michael Lövgren (Milo Blue) och som extra grädde på det söta popbakverket finns en livevideo, signerad Hans Hofer, baserad på en spelning på Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg.

Mannen bakom allt detta är förstås skivmagnaten från den halländska kustbygden, Niclas Blyh.

Lyssna här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …