Obsession of Time – “Fission”

1938 upptäckte de båda fysikerna Lise Meitner och Otto Hahn kärnklyvning och beskrev kedjereaktionen: när en uranatom klyvs, så frisätts kärnenergi.

Fenomenet kallas “fission” och nu, lagom till 85-årsjubileumet av upptäckten, ger den sydsvenska elektropoptrion Obsession of Time oss en välbehövlig fysiklektion. Eller om det är en lektion i poesi: 
– “Fission” är en elektrifierande sång som skildrar berättelsen om de osynliga energierna som pulserar mellan oss. Djupt inom våra varelser döljer sig en kraft inuti våra hjärtan, ungefär som nukleoner som söker atomer för att delas upp till kärnenergi. Denna kraft kan inte antändas i ensamhetens ödslighet. Du behöver någon som håller dig nära för att tända dess strålande glans och vägleda dig tillbaka. I det livliga kaoset i ett trångt utrymme kan det vara en överväldigande energi – som uppmanar dig att söka och omfamna ett tomt utrymme.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …