Saturday , July 13 2024

Johnathan/Christian – “Résistance Mon Amie (Neon Nights Mix)”

Låt oss titta lite närmare på ett spännande transatlantiskt samarbete.

Christian Granquist från Stockholm och Johnathan Mooney från Los Angeles bildar tillsammans postpunkprojektet Johnathan/Christian, som fått en del positiv uppmärksamhet för album som Beautiful Hideous och The Nothing I Feel.   

Duon, som nämner Sisters of Mercy, Bauhaus, Depeche Mode, Joy Division, Siouxsie & The Banshees, The Mission och The Cure som förebilder, har på sin nya singel remixat en äldre låt.

Resultatet blir elektrogotiskt medryckande ”Résistance Mon Amie (Neon Nights Mix)”. Bra grejer ni hör här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!