Wednesday , July 24 2024

Jeremy –  A Better Life

Betyg - 7

7

Melodiska, klassiska poplåtar med tydliga 60-talsinfluenser.

User Rating: Be the first one !
Jeremy -  A Better Life
Skivbolag: JAM Records

Jeremy Morris (sång, gitarr) och Ken Stringfellow (sång, gitarr, bas, keyboards, trummor och produktion) gör 60-talsinfluerad popmusik under namnet Jeremy. Känner ni till Jeremy Morris beror det nog på att han även är frontman i The Lemon Clocks och att dessa två band har flera likheter än olikheter.

 A Better Life är den senaste av en lång rad album utgivna av Jeremy. Senare alster är Living The Dream, Live For Today, My Shining Star, Brighter Day, A Wonderful Surprise, The Day The World Stood Still, och From Here To Eternity. Alla dessa plattor har kommit ut mellan 2020 och 2023. Bara under 2022 spottade bandet ur sig fyra av dessa skivor. Sammanlagt har dock Morris gett ut ett 60-tal album, läste jag, sedan tidigt 80-tal. Det är inte klokt med vilken vansinnig takt på låtskrivande och skivinspelningar som den här mannen producerar musik. Betänk då att han även gör detta tillsammans med The Lemon Clocks och andra konstellationer. Jag har f.ö. en Jeremy-platta från 2002 som heter Kingdom Come. På den tiden var Jeremy ett enmansprojekt som framförde instrumental progrock istället. Nu är det alltså 60-talsinfluerad powerpop, psykedelia och garagerock som står högst på agendan. A Better Life är inte lika flummig som The Lemon Clocks senaste, inte lika mycket magisk svamp-feeling, men vi bjuds på en del fina poplåtar och enkla men positiva och upplivande texter som kan läsas i häftet som medföljer cd:n. Mestadels handlar de om kärlek på ett eller annat vis. Jeremy Morris har en mjuk, rätt ljus och pojkaktig sångröst som förnimmer om Beatles, The Monkees och Beach Boys som han använder väldigt läckert på bland annat ”Here we go now”. Andra favoritlåtar för min del på A Better Life, förutom den och titelspåret, är ”One true love”, ”Where do we go from here”, gitarrdrivna ”Bad banana” och ”Lost without you” som styrs upp mot ett skönt crescendo.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …