Nicole Sabouné

Nicole Sabouné släpper nytt album

I oktober släpps Nicole Sabounés nya album  Kismet och med ny musik i ryggen väntar nu en höstturné på svensk mark.

Det stod klart redan på debuten Must Exist från 2014 att det bodde en alldeles särskild styrka i Nicole Sabouné. En urkraft som, oavsett om den manifesterade sig resolut eller ömsint, inte gick att bromsa. Och profetian visade sig vara sann. Idag, nästan 10 år senare, är Nicole Sabouné en av landets mest angelägna artister och hennes intima, råa berättelser är fortfarande inbäddade i en lika engagerande som dramatisk ljudvärld. Ett egensinnigt universum fyllt av smattrande trummor, gotisk estetik, postpunk och melankolisk pop och såklart den där majestätiska rösten som inte går att värja sig för.

Redan året efter framgångarna med debuten släpptes uppföljaren Miman som av journalisten Fredrik Strage hyllades som ett av det årets allra bästa album. Men Nicole Sabouné ville annat och tog ett fyra år långt uppehåll från musiken då hon bland annat studerade kemi på KTH.

Återkomsten med det organiska Attachment Theory’ 2021 var ett välkommet experiment och nu har tiden kommit för det efterlängtade fjärde albumet Kismet som släpps den 6 oktober. Artisten själv beskriver det som ett ”ett soundtrack ingen beställt eller bett om men som passar perfekt in med lyssnarens alldagliga, miserabla eller underbara liv” och att döma av de förlösande singlarna “Where Did You Go” och “I Got It All’” så har vi ännu ett mästerverk att vänta.

I höst åker Nicole Sabouné på turné – med start den 17 nov i Lund. Biljetterna är släppta via Luger.se.

17 nov – Mejeriet, Lund
18 nov – Storan, Göteborg
23 nov – Katalin, Uppsala
24 nov – The Hush Hush Club, Jönköping
25 nov – Örebro Konserthus (Foajén), Örebro
2 dec – Magasinet, Falun

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …