Tiger Lou

Tiger Lou släpper sitt femte album

“Acts” är det femte (och sjätte) albumet från Tiger Lou. Det är en ärlig och vacker sammanslagning av 20+ års musikaliska bedrifter, huvudsakligen inspelade i Rasmus Kellermans hem.

Act är skapat av bandets musikaliska motor Rasmus Kellerman och Pontus Levahn, då övriga bandmedlemmar  antingen lämnat bandet eller inte haft tid. Större delen av skivan spelades in hemma  i Rasmus studio men ytterligare inspelningar har gjorts i Atlantis Studion. Båda skivorna mixades av Sean Beavan (Nine Inch Nails, Guns N’ Roses, Marilyn Manson och Depeche Mode) på The Grey Room.

Rasmus beskriver livet och vad som påverkat honom till Acts
Under 2017 var jag fast i en återvändsgränd. Det liv jag hade levt i över 20 år var över och jag hade ingen aning om hur jag skulle kunna vara mig själv utan det. Nyskild med två små barn, ensamstående för första gången sedan jag var liten, utan att veta vilken soffa jag skulle köpa, vilken färg jag skulle måla väggarna med eller hur jag skulle gå på min första dejt någonsin. Dessa stunder, eller handlingar – för vissa den värsta av fasor, för andra revolutionerande – är ofta förknippade med alla typer av kreativitet när du försöker lista ut saker. Det slutade med att jag skrev en mängd utforskande musik, ickelinjär och gripande, koncis och direkt, utan att veta vad i helvete jag höll på med eller ens varför.

Någon sa “Anledningen till att många människor inte blir den de vill är att de är alltför fästa vid den de har varit”. Jag antar att det var så jag kände mig – fast mellan den jag trodde att jag var och den jag ville vara. Sentimentalt och omvälvande på samma gång. Var mina brister egentligen talanger, eller bara några av de många sidorna av min personlighet? Kunde jag faktiskt acceptera mig för den jag var och gå vidare till nästa kapitel. Nästa handling. Musiken blev en plats för meditation, tröst och njutning, och ett sätt att försöka besvara några av dessa frågor. Det är därför det nya albumet heter Acts. Det är därför det låter som det gör.

Läs Zeros recensoin av albumet: Tiger Lou – Acts (Recensent Robert Ryttman)

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …