Thursday , June 20 2024
Kristian Anttila

Kristian Anttila firar 20 år som artist

Göteborgsartisten Kristian Anttila firar i år sitt 20-årsjubileum med en ny återblickande soloföreställning som reser landet runt.

Föreställningen är ett naket berättande om allt som utspelat sig både i rampljuset och bakom kulisserna. Om framgång och fiasko. Om drömmar och sammanbrott. Om turnéer från garage i Jokkmokk till baseboll-arenor på Kuba. Om vart han är idag, själv med en gitarr på scenen och hur det kom att bli så. En fascinerande livsteckning där musiken varsamt tar dig i handen och låter dig få följa med. Allting berättat med en varm, öppen och humoristisk ton och samtidigt allvarsamt berör psykisk hälsa.

I våras presenteads en 17 datum lång turné för soloföreställningen och Anttilas första singel på 7 år,  “Glöm mig”. Nu kommer  ytterligare en låt – “Igen och igen” som bär samma karaktäristiska drag vi vant oss vid från Anttila.

Turnédatum:
22/9 – Sandviken – Restaurang Bolaget
23/9 – Sundsvall – Pipeline
5/10 – Ängelholm –  BAR å TAK
6/10 – Röstånga – Stationen
10/10 – Eslöv – Träffpunkt Karidal
13/10 – Malmö – Plan B  
26/10 – Stockholm – Kulturhuset
11/11 – Göteborg – Aftonstjärnan

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …