Foto: Jenny Risher

Alice Cooper – tillbaka med det nya skräckrockiga albumet Road

Alice Cooper, prästsonen från Detroit och den glammiga skräckrockens urfader, som gett oss fantastiska låtar som
”No More Mr. Nice Guy”, ”School’s Out”, ”He’s Back (The Man Behind The Mask)” och ”Poison” samt bjudit på makalösa scenshower, där rekvisitan bestått av levande ormar, giljotiner, elektriska stolar, monster och bödlar, är tillbaka med ett nytt album.

Road, som den nya skivan heter, innehåller klassiskt Cooper-doftande titlar som ”White Line Frankenstein” och ”Dead Don’t Dance”. Dessutom en ny signaturmelodi i form av ”I’m Alice”, som är skriven tillsammans med svenske Kee Marcello från Europe och Treat.

”I’m Alice – I’m The Master Of Madness, The Sultan Of Surprise”. Ingen dålig programförklaring. 

För en mer skräckfylld och underhållande fredag – lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!