Wednesday , May 22 2024

Ras Bolding – elektronisk pop och mörka sagor på H.C. Andersen Festivals

Den fula ankungen, Den lilla sjöjungfrun, Kejsarens nya kläder och Prinsessan på ärten.

Vi känner alla till hans klassiska sagor. Mindre känt är att Hans Christian Andersen var en outsider.

Tunn, blek, grubblande, existentialistisk och svartklädd stod han utanför den vanliga samhällsgemenskapen. 

Ensamheten och längtan i hans verk lyfts skickligt fram av den danske mångsysslaren Ras Bolding, som på H.C. Andersen Festivals i Odense framför mörkt elektroniska folksagor baserade på ”gamle Andersens” klassiska berättelser.

Den 25:e augusti framför Ras Bolding musikaliska tolkningar av ett par av H.C Andersens mörkare sagor, som Snödrottningen, Skuggan, Historien om en mor, Den lilla sjöjungfrun och Den lilla flickan med svavelstickorna.

Showen kombinerar elektronisk pop med postpunk, klassisk musik och orientaliska tongångar. På scen får Ras Bolding assistans av Olivia Obskur, Alex Anarki och Max Kaos. Konserterna kompletteras av illustrationer signerade Penelope Ramon och DJ Sue She bygger upp den rätta stämningen.

RAS BOLDING – ANDERSENS MØRKE

Kulturmaskinen, Odense

Föreställningen framförs två gånger den 25 augusti:
17.00 – 18.00
20.00 – 21.00

Inträde gratis.
Dörrarna öppnas en timme innan konserten.

Läs mer om evenemanget här.

Läs en intervju med Ras Bolding från en tidigare H.C Andersen-festival här.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …