Wednesday , May 22 2024

Strange Tales – “Somebody Else”

Zero Magazine vill nu tipsa om Strange Tales, som är ett passions- och lustdrivet musikaliskt och filmiskt projekt med hög svansföring på kvalitetsidan.

En filmregissör, en fotograf och en dödgrävare – närmare bestämt Karl-Johan Larsson, Tobbe Lander och Jonas Berg – tog efter en 30-årig paus upp bandet från gymnasietiden, efter ha väntat ut Ringöns demonproducent Charlie Storms väntelista i 10 år.

Efter de tidigare förhållandevis hårda singlarna kommer nu en poppigare låt, “Somebody Else”, med tydliga referenser till tidigt 80-tal med trumboxar och analoga vintagesyntar. Man kan även höra ekon från 60-talsband i den catchy refrängen och de medryckande beatsen.

”Somebody Else” är det tredje smakprovet från Strange Tales kommande debutalbum, Untold.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Raindancer – “Sister of Darkness”

Melodiös elektronisk pop med en touch av techno, trance och futurepop.  Det är vad Stockholmsbaserade …