Vrid Upp – Muren

Betyg - 7

7

Popig och traditionell rockmusik med svenska texter och starka melodier.

User Rating: Be the first one !
Vrid Upp - Muren
Skivbolag: Bollmora / Sound Pollution

Muren står riktigt stark i början, men mot slutet av skivan falnar intresset något. Dock inte så mycket att jag tröttnar och stänger av. Men låtarna blir lite lugnare och melodierna mindre starka i albumets slutskede. Det är helt okay. Merparten av Vrid Upp gör skivan väl värd pengarna.

Danne Lagerstedt har en bakgrund i 80-talets hårda sleazerockband Easy Action och Glorious Bankrobbers, mer popiga grejer som Pelle Amgren & Wow Liksom, samt The Playmates, Blasting Fondas, och både Sami Yaffa och Andy McCoy (Hanoi Rocks). Den sistnämnde tackas i innerkonvolutet. Detsamma med Gyp Casino som är medkompositör till låten ”Tomma glas” på plattan. Lagerstedt har annars skrivit både text och musik till i stort sett skivans alla låtar, förutom den redan nämnda och två till. Hur hårt rockar den här plattan då? Inte jättehårt, det kan man inte påstå. Jag anser att det här är popig rockmusik helt enkelt, med en liten gnutta punk i botten. Som en mix av Hanoi Rocks och Gyllene Tider ungefär, men med svenska, mer mörka texter, som känns självupplevda och samtidigt har sina tydliga teman. Titelspåret är t.ex. en nostalgisk återblick på ungdomsvännerna från Stockholmsförorten Bagarmossen som åkte omkring med t-banan och sprayade ner staden med graffiti, ”In i dimman” handlar om en ung tjej med narkotikaproblematik och ”Tomma glas” tar upp för- och nackdelar med hårt krökande… mestadels nackdelar, kan man väl konstatera, åtminstone dagen efter. Och så där fortsätter det. Ingenting här är väl egentligen nyskapande, men låtar som ”Dränk din förtvivlan” (handlar trots titeln inte om sponken) och ”11:e timmen” som inleder albumet lägger ribban högt när det gäller såväl sväng som minnesvärda melodier, så det är bara att hålla i sig och åka med.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …