Tuesday , October 3 2023

Polygon Legion – Using System EP

Svenska Polygon Legion beskriver sig som “electronic pop for the futuristic mind”, vilket ger en bra beskrivning av deras förhållandevis modernt syntbaserade sound. 

Trion, som består av Owe Emfestav och de äkta makarna Björn och Therese Bohman, gav nyligen ut EP:n Using System, som bland annat innehåller den uppskattade låten Need To Be Free, som handlar om att försöka lämna ett destruktivt förhållande. 

Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Priest – maskerade elektrogoter i gränslandet mellan nostalgi och futurism

De förespråkar sammansmältningen mellan människa och maskin. Med sin mörkt dansanta elektropop och unika image …