Djävulen Möblerar Om –  Trubbelmagnet

Betyg - 8

8

Utmärkt punkrock – med betoning på larmig rock – när stockholmarna gör sin bästa LP hittills.

User Rating: Be the first one !
Djävulen Möblerar Om -  Trubbelmagnet
Skivbolag: Bollmora Rekords

Djävulen Möblerar Om fläskar på seriöst redan med inledande ”Allt som ingen ville ha” där koklockan misshandlas i rasande takt. Efter ett par genomspelningar av lp:n kan jag konstatera att Trubbelmagnet är det bästa jag har hört med bandet någonsin.

Normalt för en lp-skiva är att den går på 33 varv, men Trubbelmagnet går på 45 som en 7-singel. Tänk på det innan ni lägger på plattan och tror att det är skum doom metal. Nej, det här är punkrock – eller rockig punk, om ni föredrar det – och texterna är på svenska och gitarrsolona larmar kort men hårt i var och varannan låt. Tänk Iggy & Stooges Raw Power-platta även om det här inte är fullt lika jävla vildsint som på den. Jag gillar det. Jag går igång på det här. Bandmedlemmarna består av Malte Ejvall (sång), Magnus Ellsveden (gitarr, kör), Magnus Nordin (bas, gitarr) och Magnus Magnusson (trummor, percussion, kör). På skivan gästar även Sven Fältin på gitarr och kör, samt Jörgen Wall på percussion och piano. Plattan består av 10 låtar, tyvärr medföljer inga texter i innerkonvolutet, men koncentrerar man sig tillräckligt hör man de flesta orden bra ändå. Produktionen är nämligen väldigt klar och välljudande. Låtarna då? Tja, jag har ingen att klaga på, däremot har jag några feta favoriter som för tillfället är tungt svängiga ”Botten av en helg” med sin igenkännbara ångesttext, tidigare nämnda ”Allt som ingen ville ha”, det riviga titelspåret, tungt trumbaserade ”Sista dagen av mitt nya liv”, larmiga ”Panikmaskin” och sjukt coola ”Dödsdömd”. Jo, jag vet att det blev hela första lp-sidan och bara en låt från andra sidan, men det är inte mitt fel att Djävulen Möblerat Om sått hela a-sidan full med dunderlåtar. Dessa är som gjorda för att loopa gång på gång när det är punkparty i buskarna!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …