Kaizers Orchestra – tillbaka med “Dine gamle dager er nå”

Det norska kultbandet Kaizers Orchestra nådde stora framgångar runt sekelskiftet med skivor som Ompa til du dør och Maestro.

För tio år sedan tog de en paus på obestämd tid, men är nu tillbaka med den nya låten ”Dine gamle dager er nå”, som är inspirerad av David Bowie, Queen och The Cure. 
– Många har frågat om vi har sparat Kaizer-idéer under årens lopp för en eventuell comeback. Det har vi inte. Musiken vi gör är färskvara. Det handlar om känslor, tillväxt och energi. För att musiken ska vara relevant för Kaizers Orchestra år 2023 behöver vi vara här och nu, berättar de. 

Lyssna här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra gav fansen allt de ville ha på ett utsålt Cirkus

När norska alternativrockarna Kaizers Orchestra – som återuppstod i höstas och genomförde 56 utsålda spelningar …