UTET – släpper Berlininspirerad debut-EP

Finns det en koppling mellan Visby och Berlin?

Ja, kanske. Idag släpper i alla fall electroduon UTET sin första EP, Utet Bits, som är gotlänningarnas egen hyllning till technoscenen.
– Vi har aldrig varit på Berghain. Vi har inte varit på rave, åtminstone inte vad vi kan minnas. Vi har aldrig tagit ecstasy.
Vår bild av techno har formats av tolvtumssinglar på skivspelaren, av att rota i backarna på Hard Wax i Berlin, titta på dokumentärer och läsa böcker om technons själ och instrumenten musiken skapas på. Man skulle kunna kalla oss för armchair ravers, berättar Pär Nordström och Fredrik Emdén.

De fem låtarna på Utet Bits illustrerar deras dröm om soundet och är deras hyllning till dem som hjälpt oss att bygga den, från 2 Unlimited via Ellen Allien till Mathew Jonson och inte minst Underworld, som är en viktig orsak till varför UTET finns.
Utet Bits är vårt sätt att vördnadsfullt visa vår tacksamhet och kärlek, poängterar Pär och Fredrik.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

EMMON – hårdare och självsäkrare än någonsin på nya RECON

Sveriges elektroniska klubbdrottning, EMMON, alias Emma Nylén, fortsätter att bjuda på sköna basgångar och dansanta …