Sebastian Clarin – “Tongue Particles”

Stockholmsbaserade Sebastian Clarin är sprungen ur samma singer-songwriter-tradition som Leonard Cohen och Nick Cave, men satsar numera på välgjord new wave och elektronisk pop med starka melodier. 

Han släppte i höstas sitt debutalbum, Aerial Cuts, som kombinerade åttio- och nittiotalsvibbar med genomtänkta texter.

Nu är en ny singel färdigställd. Den heter ”Tongue Particles” och är producerad av Tobias Isaksson (Azure Blue, Nite Flights), som fångade essensen av Clarins konstnärliga vision och gav den en lätt retroelektronisk känsla.

Innehållsmässigt är det en ganska mörk historia.
– Jag skrev låten under feberfrossa. Jag tror att mitt tillstånd gjorde den råare och rakare. Temat är sexuellt underkastelse och den behandlar den berusande kraften när en annan person tar över ens system. Man blir till ett vampyroffer, som till slut ber om att bli biten, berättar Sebastian Clarin. 

Ni gör alldeles rätt i att kolla upp denna melankoliska och analogt klingande elektropopkaramell. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kat Knix – “Tough”

Hon är influerad av Peaches och PJ Harvey, har gjort remixer till The Knife och …