Sunday , February 25 2024

 Jeff Larson – It´ll Never Happen Again: A Tim Hardin Tribute

Betyg - 7

7

Fina tolkningar och en påminnelse om Tim Hardins musikaliska arv.

User Rating: Be the first one !
Omslag:  Jeff Larson - It´ll Never Happen Again: A Tim Hardin Tribute
Skivbolag: Melody Place LLC

It´ll Never Happen Again: A Tim Hardin Tribute är en ep där sångaren och gitarristen Jeff Larson samt producenten och multiinstrumentalisten Gerry Buckley från bandet America, framför 6 covers ur Tim Hardins låtskatt. Hardin själv blev inte långlivad, men en skiva som denna hjälper oss att minnas hans storhet. 

Den enda hit Tim Hardin fick under sin livstid var ”Simple song of freedom” som Bobby Darin skrivit. Å andra sidan var Darin den förste att sjunga in Hardins låtar, såsom ”If I Were a Carpenter”, ”Reason To Believe” och ”Misty Roses”. Samtliga dessa tre finns också med på San Fransisco-bördige Jeff Larsons hyllningsplatta. Lite senare spelade Keith Emerson & The Nice, The Four Tops, Johnny Cash, Gary Puckett & The Union Gap, Scott Walker, Joan Baez, Johnny Rivers, The Carpenters och självaste Rod Stewart in sånger Hardin skrivit. Det är inte konstigt. Hardins bästa låtar har både fina melodier och poetiska texter. Själv dog upphovsmannen av en heroinöverdos i sitt hem i Hollywood och begravdes i Oregon. Han hittades den 29:e december 1980, bara 39 år gammal. Musikerna på It´ll Never Happen Again: A Tim Hardin Tribute bjuder på ett varmt, somrigt sound och likaså är Jeff Larsons sångröst varm och betryggande lugn. Jag tycker om att lyssna på den här skivan, inte bara för att låtarna är utmärkta, utan minst lika mycket för den atmosfär och stämning den sprider i rummet via högtalarna. Förutom de ovan nämnda titlarna finns här också en ljuvlig version av ”It´ll Never Happen Again” med Rick Brauns trumpetspel som en fin ingrediens, och mjukt svängiga ”Don´t Make Promises” med Beckley på piano och orgel samt trummisen och slagverkaren Joachim Cooder på bl.a. elektrisk mbira. Skivan avslutas sedan med stillsamma ”How Can We Hang On To a Dream” där Jim Hoke lirar flöjt. Perfekt platta för hängmattan och stranden i sommar.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …