Wednesday , April 17 2024

Vlimmer – “Fatalideal”

För ett par månader sedan introducerade vi det Berlinbaserade enmansprojektet Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom maskineriet, som kombinerar postpunk, darkwave och shoegaze för att skapa sin version av mörk musik som han kallar “darkgaze” eller “grimwave”.

Vlimmers nya singel, ”Fatalideal”, handlar om en av den moderna människans största problem: att aldrig vara nöjd med sig själv och alltid jämföra sig med andra.

Med mörka stämningar, melankoliska syntljud och The Cure-likande basgångar har “Fatalideal” potential att tilltala alla som uppskattar åttiotalets new wave och postpunk.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …