Junodenar – “Vem kan”

Stockholms- och Falunbaserade Junodenar bildades 2019 och siktar mot ett sound som påminner om en korsbefruktning mellan Kent och Broder Daniel. 

Det fjärde och sista singelsläppet innan deras kommande debutalbum Inuti och utanför mig heter ”Vem kan” och kombinerar nittiotalistisk indierock med vemodig postpunk. Får första gången har de låtit gitarristen Jonas Malms rena och melankoliska röst agera förstapipa istället för bandets huvudsakliga sångare Andreas Langesten.

I samband med albumsläppet spelar de på Vassa Eggen i Stockholm tillsammans med Daniella Binyamin.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kat Knix – “Tough”

Hon är influerad av Peaches och PJ Harvey, har gjort remixer till The Knife och …