Garbage – tolkar Siouxsie and the Banshees på nya EP:n, Witness To Your Love

Ni har väl inte missat att skotsk-amerikanska Garbage, som gav oss sköna indiehits som “Stupid Girl”, “Queer”, “Milk” och “Push It” på nittiotalet, släppt en ny EP som innehåller en utmärkt Siouxsie and the Banshees-cover?

Den nya EP:n, Witness To Your Love, bjuder inte bara på en stark titellåt (se videon ovan) och bra bonusspår, utan även en imponerande tolkning av Siouxsie and the Banshees ”Cities in Dust”, som släpptes 1986 och handlar om när den antika staden Pompeji förstördes i ett vulkanutbrott.

Läs gärna Fredrik Emdéns utmärkta intervju med Shirley Manson i Garbage också!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!