Wednesday , April 17 2024

Vilma Flood – Flood

Betyg - 8

8

En fantasifull mix av pop, americana, manskör, syntar och gitarrer.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Vilma Flood - Flood
Skivbolag: Startracks/Playground

Det är dags för Vilma Flood att äntligen följa upp utmärkta Moodswinger från 2019. Det gör hon tillsammans med låtskrivaren och producenten Hampus Norén. Den här gången fick resultatet kort och gott heta Flood.

Det är periodvis mycket ljud på Flood, många instrument som samsas om lyssnarens känsliga trumhinnor. Således har albumet – speciellt inledningsvis – blivit mer bombastiskt än på Moodswinger, vilket ibland hotar att dränka Vilma Floods uttrycksfulla röst. Jag har full förståelse för att en artist vill utvecklas och pröva nytt, det är helt rätt, men det är först vid tredje låten här, det ljuvliga titelspåret ”Flood” som jag faller för musiken på allvar, och den låten går rätt mycket i stil med förra skivan. Därefter kommer det mer ”naturgodis” i samma stil, så som ”Flatlands (don´t hold me)”, ”What We Did” och ”Life Groove”. Fina melodier, utmärkt sång och spännande musik samsas om uppmärksamheten. Ju mer jag lyssnar, ju längre jag når in i materialet, desto bättre tycker jag om skivan. Konvolutbilderna ger höstkänsla med sin dis och dimma, precis som Rolling Stones-omslaget till Between The Buttons från -67, trots att det är vår nu när Flood släpps. Musiken är däremot inte säsongsbetonad alls, men den har ett djup som säkert kommer göra att jag framöver lyssnar mer på den om nätterna än på dagen. I ”All Nighter” sjunger Loney Dear duett med Flood och i avslutande hymnen ”We remain” backas hon upp av en manskör som låter jäkligt cool. Genomgående händer det mycket i musiken på Flood så det är en intressant resa man gör när man lyssnar igenom skivan och den resan bör upprepas, för varje gång man ger sig iväg upptäcker man nya saker, nya detaljer, nya ljud och även känslor. Således tycker jag att Flood är precis lika lyckad och härlig som Moodswinger, om än med nya, progressiva grepp här och var. Vilma Floods egen musikaliska resa har bara börjat och det ska bli mycket spännande att fortsätta följa den och se vart den tar vägen framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …