Peter Gabriel – släpper nya singeln “i/o”och kommer till Skandinavien i slutet av maj

Redan på sjuttiotalet fick Peter Gabriel uppmärksamhet som spektakulär sångare i Genesis, då han introducerade låtarna med lustiga små historier och framförde dem i märkliga utstyrslar, som en räv, en blomma, en triangel eller Storbritanniens karta.

Framåt slutet av samma årtionde lämnade han Genesis och startade istället en framgångsrik solokarriär, som genererade fina hits som “Solsbury Hill”, “Shock The Monkey”, “Games Without Frontiers”, “Don’t Give Up” och inte minst kultlåten “Sledgehammer”.

Han ligger även bakom filmmusiken till bland annat Alan Parkers Birdy och Marin Scorseses The Last Temptation of Christ.

Peter Gabriel jobbar nu på sitt tionde studioalbum och bjuder här på en ny aptitretare i form av “i/o (Bright-Side Mix)”. 
– “I/o” står för input/output. Man kan se termen på baksidan av elektrisk utrustning och det väckte idéer om vad vi stoppar in och drar ut ur oss själva, berättar han. 

Månfaserna kommer att styra releaseplanen för 2023, då en ny låt ska släppas varje fullmåne.
– Vi verkar otroligt kapabla att förstöra planeten som födde oss. Om vi inte hittar sätt att återknyta till naturen och den naturliga världen kommer vi att förlora mycket. Ett enkelt sätt att tänka på var vi passar in i allt detta är att titta upp mot himlen… och månen har alltid dragit mig dit, förklarar Peter Gabriel.

Zero Magazine ser fram emot fullängdaren och tipsar om att ni kan se denne levande legend enligt följande:

30 maj, Royal Arena i Köpenhamn 
31 maj, Avicii Arena i Stockholm 
2 juni, Koengen i Bergen

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!