Jan Boholm & Alla Dessa År – White Trash-Biblar Och Wailande Regn

Betyg - 6

6

Melodiös pop och rock från Sundvall med svenska texter.

User Rating: Be the first one !
Jan Boholm & Alla Dessa År - White Trash-Biblar Och Wailande Regn
Skivbolag: Massproduktion / Playground Music

Sent ska syndaren vakna, heter det ju, och det gäller definitivt Jan Boholm. Han började skriva låtar i 20-årsåldern, men hann fylla 60 innan han plockade fram dem ur byrålådan och bildade band. White Trash-Biblar Och Wailande Regn är hans tredje album och det första tillsammans med gruppen Alla Dessa År. 

Den här skivan är inspelad live i studion utan publik, med bara lite orgel- och gitarrpålägg gjorda i efterhand. Mellan låtarna hör man ibland musikerna prata eller pula med sina instrument. Ett lite ovanligt sätt att göra en platta, får man väl säga, men uppenbarligen fungerar det. Tre spår på White Trash-Biblar Och Wailande Regn har blivit mina favoriter, alla tre är svängiga rocklåtar. Jag syftar på ”Coronia” som sätter sig direkt och som inleder lp:ns första sida, den tyngre ”Platons grotta” och ”Nytt ekonomiskt system”. Sånger som dessa är som gjorda för att skaka rumpa till, inte minst live. Även ”Om mörka tider” med sitt fina gitarrsolo, ”Vykort från en apokalyps” och den lite snabbare ”Alla dessa år” som handlar om åldrandet, tilltalar mig mycket. Musiken Jan Boholm & Alla Dessa År skapar på den här plattan är av rätt traditionell art – trots att här händer oförutsägbara saker också – och kunde lika gärna ha getts ut på 80-talet som idag egentligen. Det finns en sorts tidlöshet över gitarrpop som den här och många av texterna kan nog fler än jag relatera till. Lyriken är enkel, inte intrasslad i en massa svåra, snåriga ord, och väldigt snyggt skriven i sin tilltalande enkelhet. Ett annat plus är att man verkligen hör vad Boholm sjunger. För säkerhets skull medföljer ett texthäfte och det är ju alltid trevligt att ha, men ingen kan nog missta sig på vad som sjungs oavsett. Mycket väl godkänd platta, får man konstatera.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i …