Thursday , June 20 2024

Starur – “I Am Not in Love With You”

“Tårar, hjärtesorg och inspiration från det melankoliska åttiotalet”.

Detta är vad sångerskan och skådespelerskan Saga Björling, alias Starur, bjuder på i elektropoplåten ”I Am Not in Love With You”, som är hennes nya singel. 

Saga Björling har tidigare främst ägnat sig åt folkmusik, men bestämde sig häromåret för att gå i en mer elektronisk riktning. Bland inspirationskällorna nämner hon The Weeknd, Kate Bush, Rammstein och Kraftwerk.

Hennes artistnamn är ett gammalt gotländskt begrepp som ungefär betyder “oväntad snö långt fram på våren”. Om det faller snö i Visby i april står skrivet i stjärnorna, men oavsett vilket gör ni helt rätt i att kolla upp ”I Am Not in Love With You”, som är månadens släpp från den ambitiösa gotländskan. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!