Vogon Poetry – The Guide

Betyg - 7

7

Ny synthpop från Vogon Poetry, nu med både engelska och svenska texter.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Vogon Poetry - The Guide
Skivbolag: Audite Records

Stor igenkänningsfaktor när Vogon Poetry nu är tillbaka med nytt material. Bandet har existerat sedan 2012 och gett ut fyra album, en remixplatta och ett gäng singlar och ep:n. Nu kan de lägga The Guide till sitt musikaliska CV också och fansen lär inte bli besvikna.

Inledande ”Rocinante” är inte mycket mer än ett intro till Vogon Poetrys nya album. Det är nämligen i nästa nummer, ”Atomic Skies”, som bandet bultar fram skivans första höjdpunkt. Det är en dansant och melodiös dänga med fin energi som man blir uppåt av. Därefter följer ”Time”, klassisk syntpop med tydlig refräng. Två låtar här sjungs på svenska, ”Som det är” och ”Jag vill”. Den första är en känslomässig vinnare med sin vemodiga melodi och text. Den andra tycker jag inte riktigt håller måttet. The Guide innehåller nio låtar allt som allt och gillar man Vogon Poetry sedan tidigare kommer plattan tveköst att gå hem. Ta bara science fiction-låten ”Visitors” som är influerad av TV-serien V som fascinerade mig och väldigt många andra som upplevde när den sändes på svensk TV i början av 80-talet. Den handlade om rymdvarelser förklädda till människor, men bakom sina masker var de ödlor som livnärde sig på möss och människor. Helt okay låt, likaså är ”Gargle blaster” en skön sak med rivig refräng och dansant rytm. Den avslutande trion ”The Forbidden Land”, redan nämnda ”Jag vill” och kärlekssången ”Colours”, där John Andersson gör en duett tillsammans med Marita Darelius, går jag inte igång på helhjärtat, även om det känns som ett fräscht och välkommet grepp att plocka in en kvinnlig röst i mixen. Vogon Poetry samarbetar med bandet Social Ambitions på två av spåren här (”Time” och ”Jag vill”) och Roger Tell har som vanligt skrivit merparten av musiken och lyriken. Ännu ett finfint album från trion där Daniel Önnerby är den tredje medlemmen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …