Raimond Dagfjäll – norrländsk indiemelankoli på debutalbumet

Norrländske Raimond Dagfjäll har inte bara ett poetiskt klingande namn, utan har dessutom gjort ett intressant debutalbum. 

På den självbetitlade debuten diskuterar han bland annat vad som hänt med hans hemstad, Kiruna.
Lägenheten där jag tog mina första steg och levde mina första år revs och där står det nu ett äldreboende. Skolan där jag gick årskurs 1 till 9 brann ner och där står det nu ett äldreboende. Nu äts resten Kiruna upp av en grop, som skapas av gruvan, som i sin tur är en stor anledning till att jag ens existerar, berättar Raimond Dagfjäll.

Musikmässigt handlar det om svensk indierock med new wave-inslag. Melankoli, svävande gitarrer och sångtexter om drömmar och känslor från vardagen. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kat Knix – “Tough”

Hon är influerad av Peaches och PJ Harvey, har gjort remixer till The Knife och …