Tuesday , April 16 2024

Chivvy – XVI

Betyg - 7

7

Fin drömsk femspårs-ep som uppföljare till hyllade debutalbumet.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Chivvy - XVI
Skivbolag: Novoton

Drömska trion Chivvy har förvandlats till en duo sedan det självbetitlade debutalbumet gavs ut 2021. Musikaliskt märks ingen större skillnad. Tjejerna svävar fortfarande omkring i en melodiös atmosfär och droppar ner sina låtar på oss här på jorden. Fem spår innehåller XVI.

Kvar i Chivvy är Alexandra Tortosa (gitarr, synt, kör) och Ester Hilmersson (sång, gitarr, synt) sedan Amorina Ahlsell slutat. Det är dock den sistnämnda som lirar trummor på och skrivit texten till sorgset fina ”Reign” som inleder XVI och som också släppts som singel. Även ”Kiddo” och ”16” från ep:n har exponerats i singelformatet. Övriga spår här är ”Tree” och ”Comforting Distance”. Gitarrsträngar plingar och Jakob Ekvall och Annelie Johanssons ödsliga trumslag ekar i bakgrunden och sätter den dimmiga stämningen, medan syntarna ligger som färggrann, oljig fukt över ljudbilden. Daniel Fagerström gästar på synth, sampler och programmering, Putte Johander lirar kontrabas och Henryk Lipp bjuder på flygeltoner medan redan nämnda Johansson också bidrar med orgel och programmering. Soundet blir djupt, väldigt varmt, och då låtarna glider fram i sakta mak är det som att ha hög feber och vara påverkad av värktabletter när man lyssnar på XVI. Det är en behaglig känsla, en bomullstripp, och en vacker dröm som man inte vill vakna upp ur riktigt än. Och det behöver man inte göra. Cd:n kan ju avlyssnas många gånger i sträck. Hilmersson sjunger uttrycksfullt och tydligt med ren, fin röst så att texterna går fram, och då hon sjunger väldigt bra behöver hon inte dölja rösten i en överdos av reverb som jag hört många andra försöka fuska till det med, inte minst live. Nu väntar vi med spänning på Chivvys andra fullängdare.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …