Wednesday , July 17 2024
Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Statemachine tillbaka på scen

Efter en lång paus på två decennier är det nu bekräftat att Statemachine äntligen gör en comeback på scen.

Det var på 90-talet som Statemachine snabbt gjorde sig ett namn på den elektroniska scenen med låtar som “Happy Endings”, “Thermal Noise” och “Hologram”.

Det har nu gått 20 år sedan bandets senaste album Short and Explosive. Sedan dess har det varit i stort sett tyst från bandet, med undantag från 2014. Då dök bandet upp som hemlig gäst under The Mobile Homes 30-årsjubileum på Debaser i Stockholm. Statemachine spelade en egen version av The Mobile Homes-låten ”Something Better”. I samband med det uppdaterade gruppen sin hemsida, för första gången sedan 2006 och sådde ett frö hos fansen om en comeback.

Nu står det alltså klart att bandet återvänder och står på scen under sommarens Subkultfestival i Värnersborg. Om det planeras för fler spelningar eller ny musik återstår att se.

Subkultfestivalen äger rum den 6-8 juli i Vänersborg och artister som också spelar på festivalen är bland annat And One, The Mobile Homes, Kitka, KSMB och Gothminister.

Mer information och biljetter till festivalen hittar ni här: Subkultfestivalen >>

Nedan ser du videos till gruppens låtar “Happy Endings” och “Hologram” från debutalbumet Avalanche Breakdown, (1996).

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …