Tuesday , April 16 2024

Memoria – From The Bones

Betyg - 9

9

Blänkande svart, gotisk estetik och dark wave, av ädlaste ingredienser.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Memoria - From The Bones
Skivbolag: Novoton

Underjordens okrönta prästinna Memoria är tillbaka, nu med uppföljaren till 2019 års utmärkta Cravings och tro det eller inte, men From The Bones är precis lika mystisk och spännande som sin föregångare. Tess de la Cour och Rikard Lindh (Yvonne) har skapat det mesta på denna nya resa genom mörkret.

I stort sett all musik på From The Bones är skriven och framförd av Tess de la Cour och Rikard Lindh. Samtliga texter har de la Cour gjort själv, förutom den till singelsläppet ”Canary” som även Kites Christian Berg har varit medskapare till och första singeln ”Along the sea”, släppt redan 2021, som Nicklas Stenemo sjunger på och bidrog med text till. Även maken Henric de la Cour har bidragit med lyrik till låten ”Spiders” som avslutar albumet. Med andra ord är det mycket av samma gäng här som på Memorias debut-lp och varför ge upp ett väl fungerande koncept? Förra albumet bjöd på 8 låtar, här har det blivit 10, och möjligtvis är inte alla dessa lika direkta och lättlyssnade som förra skivans material, men oroa er inte, de kommer att krypa in likt lyckliga insekter i en förruttnad kropp. Det gäller bara att ge plattan sina beskärda lyssningar. De spår jag tycker satte sig fortast här är i tur ordning ”Along The Sea” som tar över efter den ödestiget mullrande inledningen med ”Witch Hunt”, ”Girl” som pumpar dansant och också har getts ut både som singel och rebellisk video, ”Sorry” vars sorgsna skönhet ekar kvar långt efter att nålen lämnat vinylen och som får mig att tänka på soundtracket till Twin Peaks. Låten hade passat in där. Rockigare blir det i ”Hold On” och framförallt titelspåret som även det är släppt som singel, vilka ökar variationen ytterligare. Allt som allt är From The Bones ännu en mycket lyckad platta från Memoria och ett måste i skivsamlingen hos oss med faiblesse för genren.

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …