Thursday , April 18 2024

La Machine – Qui Ne Sert Á Rien

Betyg - 8

8

Synthpop med franska texter och en mörk version av ”Popcorn”.

User Rating: Be the first one !
Omaslag: La Machine - Qui Ne Sert Á Rien
Skivbolag: Boredom Product

Qui Ne Sert Á Rien är en synthplatta, skapad av Pierre Pi (Komplex, Position Parallèlle och Communication Zèro) och Éric U0 (Celluloide, Thee Hyphen och Signal-Bruit) som tillsammans kallar sig La Machine. Ep:n innehåller 5 spår och är riktigt trevlig.

La Machine låter sig inspireras av fantasyfilmer, b-filmer från 50-talet, science fiction och skräck, vilket märks på skivomslagets bilder. La Machine Qui Ne Sert Á Rien (som första låten heter här) betyder ”maskinen som inte utför någonting”, men det tycker jag att den här franska musikmaskinen gör. Plattan ger nämligen mersmak och jag misstänker att den pessimistriska duon har en hel del att komma med i framtiden. Qui Ne Sert Á Rien har getts ut som digital singel med två spår, video, vinyl-ep i 10-tumsformat och cd-ep. Förutom den inledande låten som på ep:n kommer i två olika versioner framför man även sin andra – och i mitt tycke ännu bättre – sång ”F.F.P.2” i både vanlig och remixad version. Som en extra present till ep-köparen har man pressat in den klassiska synthpopdängan ”Popcorn” som ursprungligen spelades in på en moog av Gershon Kingsley 1969 på skivan “Music To Moog By”. Tre år senare gavs en cover ut av bandet Hot Butter, vilken blev en stor hit bland annat i Sverige. I La Machines händer är dock låten mörk, tung och långt ifrån den glada, popiga över 50 år gamla versionen. Angående ”F.F.P.2” så handlar den om en hygienisk värld besatt av maskerad erotik. Texterna till duons bägge låtar finner man i ep:ns uppvikbara cd-konvolut och kan man franska är det kanske intressant att läsa dem. Själv hade jag önskat mig engelska översättningar, men det gör inget. Qui Ne Sert Á Rien är en givande platta oavsett om man förstår vad som sjungs eller inte.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …