Wednesday , July 24 2024
Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms inom. Genom att blanda rock, psykedelia och elektronisk musik ger Tumor mening till det abstrakta, och skapar samtidigt musik som saknar nästintill saknar nutida referenser. Eller så kan vi säga det som New York Times: “Yves Tumor redefines Rock Stardom”.

Hittills har det släppts fyra album under Tumors namn, och den 17 mars landar ytterligare ett – kort betitlade Praise A Lord Who Chews But Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds). Från detta album släpps idag singeln “Echolalia”

Nu kan vi också meddela att Yves Tumor återvänder till Sverige för en spelning med fullt band på Slaktkyrkan i Stockholm den 1 november. Var där eller missa något helt otroligt – biljettsläpp fredag 3 februari klockan 10.00 via Luger.se.

 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …