Överdådige nykomlingen O!Dorian remixad av bland andra Paul Rein och Cliff Wedge

Nu över till en spektakulär nykomling, som säkert kan polarisera i mellanmjölkens land.

Vissa rykten säger att O!Dorian är en brittisk aristokrat medan andra påstår att han är en judisk prins. Det finns även de som hävdar att det är Emil Löfström från Dals-Ed, som blivit utsedd till årets frisör, varit med i TV-programmet “Vem bor här?” och är en välkänd schlagerdiva.

Oavsett vad man väljer att tro, så beskriver O!Dorian sin musik som Grand Luxury Overdose – stor, lyxig och överdådig pop, som är tänkt att sprida lycka och återuppväcka de bombastiska känslor som Army of Lovers spred under nittiotalet.

O!Dorians första singel, ”Going to the Mecca”, är skriven och producerad av Martin Permer, bekant från Francesca e Luigi, och kommer nu i ett flertal än mer dansvänliga versioner signerade Paul Rein, Stormby, Cliff Wedge och VnA.

Föga förvånande ligger Sveriges mest outtröttliga skivbolag, pbhmedia – under ledning av den notoriske eldsjälen Niclas Blyh – bakom släppet.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …