Sunday , December 3 2023

Vince Clarke – skapar absurda och underhållande animationer!

Han var med i originalsättningen av Depeche Mode. 

Han är synthesizerfantomen bakom The Assembly, Yazoo och Erasure.

Han har samarbetat med storheter som Sparks, Simple Minds, Rammstein, Nitzer Ebb, Heaven 17, Orbital, Polly Scattergood, Franz Ferdinand, Goldfrapp, Dido, OMD, Soft Cell, Johnny Marr, Saint Etienne, Miss Kittin, Ladytron… och listan kan göras än längre. 

Minst sagt svårslagbara meriter, men Vince Clarke har faktiskt fler strängar på sin lyra (eller, om man så vill, fler knappar på sin laptop). 

Den gode Vince skapar nämligen även tokroliga och lätt absurda tecknade filmer på sin YouTube-kanal Vince Clarke Animation. Hans nya serie heter “The Interesting World of Günter Finn” och är genomsyrad av dadaism och torr brittisk humor.

I ett avsnitt gör till och med Erasure-kollegan Andy Bells röst och huvud ett gästspel. Zero Magazine ger en tumme upp och hoppas att Vince fortsätter experimentera med olika musikstilar och konstformer! 

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Edjan – “Máquina”

Elektronisk pop från Mexiko. Onekligen ett spännande koncept.  Ni gör helt rätt i att kolla …