Monday , January 30 2023

Vince Clarke – skapar absurda och underhållande animationer!

Han var med i originalsättningen av Depeche Mode. 

Han är synthesizerfantomen bakom The Assembly, Yazoo och Erasure.

Han har samarbetat med storheter som Sparks, Simple Minds, Rammstein, Nitzer Ebb, Heaven 17, Orbital, Polly Scattergood, Franz Ferdinand, Goldfrapp, Dido, OMD, Soft Cell, Johnny Marr, Saint Etienne, Miss Kittin, Ladytron… och listan kan göras än längre. 

Minst sagt svårslagbara meriter, men Vince Clarke har faktiskt fler strängar på sin lyra (eller, om man så vill, fler knappar på sin laptop). 

Den gode Vince skapar nämligen även tokroliga och lätt absurda tecknade filmer på sin YouTube-kanal Vince Clarke Animation. Hans nya serie heter “The Interesting World of Günter Finn” och är genomsyrad av dadaism och torr brittisk humor.

I ett avsnitt gör till och med Erasure-kollegan Andy Bells röst och huvud ett gästspel. Zero Magazine ger en tumme upp och hoppas att Vince fortsätter experimentera med olika musikstilar och konstformer! 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg. De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de …