Björn Dixgård & Malmö Symphony Orchestra – Musik Från Infruset: Själens Skrubbsår

Betyg - 7

7

Pampiga sånginsatser till dramatisk och följsam orkestermusik.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Björn Dixgård & Malmö Symphony Orchestra - Musik Från Infruset: Själens Skrubbsår
Skivbolag: Playground Music

Många är de popartister och rockband (Frank Zappa, Kiss, Metallica, Magnus Carlson, Kite, Accept, Elvis Costello, Deep Purple, John Denver, Dennis De Young, Nanci Griffith, etc, etc.) som lirat in plattor och gett konserter ihop med symfoniorkestrar. Få är de som lyckats göra något riktigt minnesvärt av det hela. En av Mando Diaos sångare Björn Dixgårds drömmar har gått i uppfyllelse när även han nu fått sjunga med en stor orkester, nämligen Malmös symfoniorkester. Jag förstår om Dixgård tycker att det är mäktigt, det låter också väldigt mäktigt emellanåt, men kommer jag att lyssna till den här plattan lika ofta som till Infruset och I Solnedgången, de två skivor som den här plattans åtta sånger är tagna ifrån? Nix, det kommer inte ske. Jag föredrar helt enkelt de tidigare versionerna. Det betyder naturligtvis inte att den här plattan på något vis är dålig. Tvärtom, Dixgård sjunger väldigt volymstarkt, tonsäkert, maskulint och raspigt till den följsamma men inte alls mesiga musiken. Tre av låtarna på Musik Från Infruset: Själens Skrubbsår är tagna från Infruset och fem från I Solnedgången. När den här konserten sattes upp på scenen i Malmö medverkade också Arja Saijonmaa och Jacqline Mounkassa Mossberg bland andra, men på plattan hörs de inte. Istället framför tysksvenska Shirin El-Hage den dramatiskt vackra ”Stjärnornas tröst” och Milton Felländer ”Snigelns visa” i duetter tillsammans med Björn Dixgård. Vill du känna en flärd av finkultur i vardagsrummet så lägg på Musik Från Infruset: Själens Skrubbsår och fläska på volymen. Grannarna kommer säkert ner och knackar på för att tacka.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …