Patrik Adolfsson – “I Found You”

Saknar du det ljuva åttiotalet? 

Varför då inte kolla in Patrik Adolfssons nya singel, “I Found You”, där han siktat mot en retrodoftande ljudbild och använt instrument från det neonskimrande årtiondet för att få fram det rätta soundet.

Om alla synthesizerfanatiker vill ha något att dregla över, så är det bara att botanisera i Patriks maskinpark: Korg Polysix, Roland Juno 106, Korg MicroKorg, Simmons Drums och LinnDrum.

Låten handlar om då man äntligen hittar kärleken med stort “K”, efter år av letande på fel platser.

Patrik Adolfsson har dessutom mycket på gång inför 2023. I januari släpps EP:n Kroppskontroll, som är en elektropunkig historia med personliga texter på svenska. Han samarbetar även med ett flertal vokalister och gitarrister, så det finns all anledning att hålla öronen öppna. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Raindancer – “Sister of Darkness”

Melodiös elektronisk pop med en touch av techno, trance och futurepop.  Det är vad Stockholmsbaserade …