Monday , January 30 2023

Patrik Adolfsson – “I Found You”

Saknar du det ljuva åttiotalet? 

Varför då inte kolla in Patrik Adolfssons nya singel, “I Found You”, där han siktat mot en retrodoftande ljudbild och använt instrument från det neonskimrande årtiondet för att få fram det rätta soundet.

Om alla synthesizerfanatiker vill ha något att dregla över, så är det bara att botanisera i Patriks maskinpark: Korg Polysix, Roland Juno 106, Korg MicroKorg, Simmons Drums och LinnDrum.

Låten handlar om då man äntligen hittar kärleken med stort “K”, efter år av letande på fel platser.

Patrik Adolfsson har dessutom mycket på gång inför 2023. I januari släpps EP:n Kroppskontroll, som är en elektropunkig historia med personliga texter på svenska. Han samarbetar även med ett flertal vokalister och gitarrister, så det finns all anledning att hålla öronen öppna. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg. De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de …