Saturday , July 13 2024

SoftWave – bjuder på jullåt i samarbete med Barney Ashton-Bullock

De har turnerat tillsammans med OMD, har fått det fina omdömet ”pure and clean electro sound with a cool techno edge” av Jo Callis från The Human League och skulle kunna beskrivas som ”Danmarks svar på Erasure”. 

Vi pratar förstås om den Köpenhamnsbaserade duon SoftWave, som nu släpper sin första jullåt, ”Will It Ever Be Christmas Again?”.

När bandets maskinskötare, Jerry Olsen, satt och jobbade med den nyligen släppta EP:n, Aspire, så snubblade han över ett klockljud som inspirerade honom att göra en jullåt tillsammans med den tidigare samarbetspartnern, Barney Ashton-Bullock, som bidrog med textskrivande och sin röst. Catrine Christensen gillade konceptet och toppade med sin ljuva stämma.

Voilà – ”Will It Ever Be Christmas Again?” hade sett dagens ljus!

Lika sött och välsmakande som pebernødder och æbleskiver! Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Split Vision – “Save our Souls”

Nordskånska Split Vision, alias Dan Hansson och Henric Palmqvist, har varit med ända sedan åttiotalet. De …