Code 64 – Broken Rhythm

Betyg - 7

7

Melodisk synthpop/futurepop av duo med utpräglad 80-talskänsla i botten.

User Rating: Be the first one !
Omslag: Code 64 - Broken Rhythm
Skivbolag: Egen prod.

Lysekils elektroniska duo Henrik Piehl och Christian Espeland återbildade Code 64 2020 efter sju års uppehåll. 2021 släpptes en singel och nu har albumet Broken Rhythm som innehåller den singeln, samt åtta andra nya spår kommit ut. 

Dagens Code 64 är ingenting för fans av EBM, industri, techno eller experimentell elektronisk musik. Men den som gillar finkänsliga melodiska poplåtar med traditionell sång, framförda på synthesizers, har cirka 40 minuters njutning att inhämta här. Singelsläppet ”Soundwave” från förra året ligger som spår två på plattan och även ”The void” och den fina ”Deceiver” har släppts som singlar i år. Själva cd:n som bandet producerat och gett ut själva är limiterad, men med lite tur kanske det fortfarande går att hitta ett ex eller två? Annars är det digitala media som gäller, och det nöjer man sig ju inte med… eller? Broken Rhythm är en skönt tillbakalutad och rätt jämn popplatta som oftast låter mycket 80-tal, men emellanåt framstår som mer modern än så, utan att för den skull spräcka 80-talsbubblan som lyssnaren efter en stund kommer att flyta omkring i. Code 64 är inte det mest egensinniga och originella syntbandet i världen, men även traditionella grupper har sin plats i det elektroniska universum vi befinner oss i. Och atmosfären av skönhet och stillsam romantik som Henrik Piehl och Christian Espeland skapat här må vara snäll och harmlös, men den är samtidigt njutbar på sitt mjuka, varma vis. Man får en nostalgisk skjuts tillbaka till MTV:s storhetstid och de syntvideos man såg där i början när kanalen fortfarande var en viktig källa till musikaliska upptäckter. Nu är det bara att hoppas att Lysekilsduon fortsätter att skapa melodisk musik och ge ut plattor som Code 64 framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …