Friday , February 3 2023

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg.

De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de har ett par plattor med Vince Clarke i skivhyllan.

De heter The Nordic Act och består av Andreas Andersson (maskiner) och Linnéa Törnqvist (sång).

Linnéa Törnqvist berättar om låten:
– Det är en lite ovanlig text för att komma från mig, tror jag. Men det fanns inga andra ord som passade musiken då. Jag hade precis sett ett engelskt TV-program, där jag för första gången uppmärksammade varningstexten “No Naked Lights” över en gasspis. Konstigt att jag inte reflekterat över det tidigare. Men sedan gick associationsbanorna i spin och det blev en låt om att på något sätt tröttna, fast ändå inte, på den där personen man har i sin närhet.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SoftWave – bjuder på jullåt i samarbete med Barney Ashton-Bullock

De har turnerat tillsammans med OMD, har fått det fina omdömet ”pure and clean electro …