Wednesday , February 28 2024

The Nordic Act – “No more Naked Lights”

De kommer från Sveriges framsida, Göteborg.

De spelar syntbaserad pop som väcker misstanken att de har ett par plattor med Vince Clarke i skivhyllan.

De heter The Nordic Act och består av Andreas Andersson (maskiner) och Linnéa Törnqvist (sång).

Linnéa Törnqvist berättar om låten:
– Det är en lite ovanlig text för att komma från mig, tror jag. Men det fanns inga andra ord som passade musiken då. Jag hade precis sett ett engelskt TV-program, där jag för första gången uppmärksammade varningstexten “No Naked Lights” över en gasspis. Konstigt att jag inte reflekterat över det tidigare. Men sedan gick associationsbanorna i spin och det blev en låt om att på något sätt tröttna, fast ändå inte, på den där personen man har i sin närhet.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Cold Connection – “Bright”

De gör elektronisk pop med influenser från åttiotalets Depeche Mode, Erasure och Rational Youth. De …