Friday , January 27 2023

Saint Mars & Tryzdin – “A Love Impossible”

Indiesynthwave-kollektivet Saint Mars består av begåvade konstnärer från ett flertal länder. Däribland musiker som tidigare samarbetat med storheter som Massive Attack, Goldfrapp och Simple Minds.

Deras välproducerade låtar har fått mycket uppskattning i både engelska och amerikanska medier. 

På sin nya singel, “A Love Impossible”, som är ett samarbete med den unge vokalisten Tryzdin, diskuterar de det bräckliga mänskliga psyket till tonerna av melodiös åttiotalsinspirerad synthwave.

”So is my destiny – one thousand tears that you will never see”, lyder inledningsraderna. Den melankoliska stämningen till trots bjuder låten på dansanta beats. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …