Friday , January 27 2023

Year Without Summer – “Silver Light”

Stockholmsbaserade Year Without Summer startades i början av 2022 med ambitionen att spela Midwest Emo. Dock satte bandmedlemmarnas britpop-, indie- och punkinfluenser snabbt sin prägel på soundet, vilket har mynnat ut i de låtar som nu släpps.

”Silver Light” är bandets andra singel från den kommande debut-EP:n, som släpps i början av 2023. Inspelning av fler låtar är redan igång. Under 2023 planeras fler släpp, liveframträdanden i hela landet och om allt går som det ska även ett fysiskt släpp i Japan.

Ni hör dramatiska och melankoliskt bombastiska ”Silver Light” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – Autofiction: stor utlottning av skivor och väskor!

Den här dagen tillhör Suede!  Så vad sägs om en utlottning på temat Autofiction?  En …