Year Without Summer – “Silver Light”

Stockholmsbaserade Year Without Summer startades i början av 2022 med ambitionen att spela Midwest Emo. Dock satte bandmedlemmarnas britpop-, indie- och punkinfluenser snabbt sin prägel på soundet, vilket har mynnat ut i de låtar som nu släpps.

”Silver Light” är bandets andra singel från den kommande debut-EP:n, som släpps i början av 2023. Inspelning av fler låtar är redan igång. Under 2023 planeras fler släpp, liveframträdanden i hela landet och om allt går som det ska även ett fysiskt släpp i Japan.

Ni hör dramatiska och melankoliskt bombastiska ”Silver Light” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Pixies – återknyter till nittiotalet på mångfacetterade Doggerel

De har inspirerat David Bowie, Nirvana, Radiohead och U2. Deras låt “Debaser” har gett namn …